Veelgestelde vragen


Na het bekijken van onze website kan het natuurlijk zijn dat je vragen hebt. Om het jou makkelijk te maken hebben wij hieronder de meest gestelde vragen met antwoorden voor je uiteengezet. Mocht je nog vragen hebben, dan ben je altijd welkom om contact met ons op te nemen.

  • Waar geeft rijschool Bonafide autorijles?

We geven autorijles in drie centrale leslocaties, namelijk Almere, Amsterdam en Rotterdam. Deze lesgebieden hebben een CBR in de buurt. Dat is handig voor wanneer je aan het oefenen bent voor je praktijkexamen of TTT. Weet je niet zeker onder welke leslocatie jij valt, neem dan contact met ons op.

 

  • Wat is het gemiddeld aantal lessen dat ik nodig heb?

Ervaring leert dat de gemiddelde leerling tussen de 30 en 40 lesuren nodig heeft. De één pikt het sneller op dan de andere. Het is belangrijk dat je goed en veilig leert autorijden. In de proefles wordt daarom hier uitvoerig aandacht aan besteed, zodat jij precies weet wat je kan verwachten. 

 

  • Is gespreid betalen mogelijk?

Jazeker. We willen het voor jou makkelijk maken, daarom mag je de lespakket in maximaal 4 termijnen afbetalen, waarvan de 1e termijn minimaal aan € 250,- moet worden voldaan. 

 

  • Is een TussenTijdse Toets echt nodig?

Een TTT is wel aan te raden, maar het is niet verplicht. Het vergroot aanzienlijk de kans op in-één-keer slagen. Enkele voordelen van een TTT zijn bijvoorbeeld dat je vrijstelling krijgt op de bijzondere manoeuvres, zoals parkeren. Daarnaast heb je minder examenstress op de praktijkexamen, omdat tijdens de TTT  de examinator naast je zit. Je weet dus wat je kan verwachten op de echte examen. Ten slotte kan je niet zakken voor je TTT, want je krijgt advies van de examinator over wat goed is gegaan en wat beter kan. Allemaal voordelen dus. 

 

  • Hebben jullie vrouwelijke instructeurs?

Die hebben we. En ze zijn allemaal ervaren en bovendien getraind op faalangstige leerlingen. 

 

  • Waarom moet ik betalen voor autohuur?

Rijschool Bonafide stelt haar auto's beschikbaar tijdens examens of een TTT. Deze duren al gauw 90 minuten. Je betaalt daarom een toeslag voor het huren van de lesauto. 

 

  • Wat is een eigen verklaring?

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en die van anderen. Iedereen die een examen wilt afleggen moet over een ingevulde 'Eigen verklaring' beschikken. Dit is een formulier van het CBR met vragen over jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Heb je bijvoorbeeld ADHD, dan vul je dat in op dit formulier. Beantwoord het formulier wel eerlijk. Doe je dan niet, dan ben je niet alleen strafbaar maar loop je ook het risico dat je bijvoorbeeld problemen krijgt met je verzekering wanneer je betrokken raakt bij een ongeluk.

 

  • Rijden jullie ook in het weekend/de avond?

We weten dat het leven soms druk kan zijn. Daarom willen we zo flexibel mogelijk zijn voor jullie. We rijden in principe 7 dagen in de week en ook in de avonden. Je kan dit met jouw instructeur bespreken.